Barva roku 2023 - Viva magenta

Barvou roku 2023 se stala Viva Magenta. Jde o výrazný cyklamenově růžový odstín hrající do červena až fialova, vhodný i pro ty, kteří si netroufají nosit klasickou červenou. Na rozdíl od červené, která může působit agresivně, Viva Magenta navzdory své zářivosti nepůsobí agresivně dominantním dojmem.


DOPLŇKY V BARVĚ ROKU


Za barvu roku ji prohlásil Institut barev Pantone. Viva Magenta odráží současnost – představuje novou sílu po pandemii, je optimistická, odvážná a plná energie. Její nošení vám pomůže najít vnitřní sílu a dodá vám sebevědomí. Je rebelantsky výrazná a hravá zároveň. Můžete ji nosit jako hlavní i doplňkový odstín svého outfitu. Na oblečení je opravdu univerzální – hodí se rovněž ke každodennímu, sportovnímu i elegantnímu stylu.
Viva Magenta nádherně vynikne na šatech a je natolik výrazná, že nebudete potřebovat ani dlouhé šaty k tomu, abyste v ní zazářili. Vyzkoušejte v této barvě například:


ŠATY VE BARVĚ ROKU

 

Nesmíme však zapomenout ani na oblečení určené ke každodennímu nošení.

  • V zimním období jistě využijete prošívané bundy magentové barvy z lesklých materiálů, které jsou tuto sezónu trendové a vytlačily kabáty z minulých let.
  • Prošívaný vzor si své místo našel nejen mezi zimními bundami, ale také mezi vestami. Prošívané vesty také oceníte při prvním jarním oteplení, kdy bude na bundu příliš teplo, ale stále budete potřebovat zahřát.



BUNDY A KABÁTY V BARVĚ ROKU



Co k VIVA MEGENTA?

  • Výhodou Viva Magenty je, že lze bez problémů kombinovat téměř se všemi barvami.
  • Jelikož se jedná o odstín na pomezí teplých a studených barev, vhodně se doplňuje jak s teplými, tak i studenými barvami.
  • Snadno ji zkombinujete s hnědou a béžovou, ale také tmavomodrou, tyrkysovou či jinými odstíny růžové.
  • Překvapivě dobře se ukáže i v kombinaci s oranžovými odstíny.
  • Klasikou je zkombinovat magentu s černou, šedou nebo bílou a nechat ji tak naplno vyniknout.