Vrstvení oblečení je jako puzzle

Vrstvení oblečení je jako puzzle: Musí do sebe zapadat

Zima se pomalu blíží a tělo si žádá víc vrstev oblečení. Některé dámy se možná zděsily, protože stále u nás přežívá názor, že čím víc vrstev, tím hůř a neforemně budeme vypadat. Vrstvení oblečení je ale zábava, když se budete držet jednoduchých instrukcí.

Nejprve je důležité si uvědomit, že je vždy zapotřebí outfit vybalancovat. Samozřejmě jsou dny, kdy chcete mít všechno oversize - mikinu, péřovou bundu a volné kalhoty. Bohužel tento outfit opravdu sluší jen někomu, a je vhodný maximálně tak na nákup potravin nebo na procházku s kamarádkou o víkendu.

Z výkladní skříní na nás ovšem už minimálně rok vykukují bavlněné vesty, které dámy často využívají jako teplou vrstvu na čistě bílé košilové šaty. Pokud jste velmi zimomřivá, nic nezkazíte termoprádlem, košilkou a teplými punčochami. Na vrch pak oblékněte elegantní kabátek či křivák a máte vystaráno o krásný, pohodlný a především hřejivý outfit.

vrstveni na blog

Rozhodně nic nezkazíte také výběrem přiléhavého roláku, na který obléknete ještě oversize mikinu či svetr. Rolák pak můžete vyměnit za košili a máte rázem outfit, který je vhodný města i na obchodní jednání. Zkombinovat jej můžete s džíny, ale třeba i s elegantními kalhotami.

Zkrátka jde o to, abyste vždy vybalancovali část těla, která bude možná působit trochu korpulentnější s kusem oblečení, který bude naopak na těle přiléhat. Pokud mám tak na sobě oversize mikinu a po ní rolák, je dobré k tomu obléknout upnuté kalhoty. Pokud naopak volíte třeba lehké přiléhavé body, vsaďte na široké kalhoty, pod které si můžete dovolit teplé punčocháče.

Základy šatníku pro vrstvení jsou: termoprádlo, kvalitní punčochy a balanc v kombinaci přiléhavých, a naopak vrstvených kousků.