Trendy podzim a zima 2022

Léto se pomalu loučí a módní domy přicházejí s trendy pro letošní podzim a zimu. Ačkoliv nás čeká pochmurnější období, trendy pro letošní podzim a zimu slibují hravost. Pojďme si projít 8 trendů letošního podzimu a zimy. 

Než se vrhneme na samotné trendy, nesmíme opomenout ani barvy letošního podzimu. Máme dobrou zprávu pro milovnice béžové, právě se všemi odstíny této barvy letos rozhodně nešlápnete vedle. K béžové pak přidejte perly jako doplněk a budete působit čistě, elegantně a romanticky.

O barvě Very peri jste jistě slyšeli, ale i letošní podzim má svojí trendy barvu. Barva s názvem Chartreuse je na hraně mezi žlutou a zelenou. Svůj název dostala podle francouzského bylinného likéru. 

A co se tedy bude nosit? Hitem letošního podzimu jsou korzety. Nemusíte mít ovšem strach, oversize střihy se k odchodu nechystají. Ovšem pokud chcete zdůraznit pas, trup a ňadra, korzetové topy ve všech provedeních budou tím správným rozhodnutím. Hitem jsou i kalhotové kostýmky, které můžete pořídit, jak v zemitých barvách vhodných pro podzim, tak ale i v odvážných zářivých odstínech.

Právě díky veselým barvám vás pak na ulici nikdo nepřehlédne. Hitem jsou samozřejmě i svetrové úplety ve všech provedeních a vzorech. Letošním trendem jsou pak i svetrové komplety. Pokud se chystáte zahřát ve svetru a svetrové sukni, letos nešlápnete vedle. 

Od minulého roku se pomalu ale jistě loučíme s kalhotami s vysokým pasem, naopak bokovky zažívají horký návrat. Hitem jsou takzvané baggy džíny, které mají nízký pas, celkově jsou ale rozšířené. Tyto kalhoty zkombinujte s výrazným oversize svetrem a máte postaráno o nedbalý, ale výsostně trendy look. 

Dalším hitem jsou i maxi sukně. Pokud na sebe letos obléknete sukni s lemem, která sahá až na zem, máte vyhráno. K tomu zkombinujte černý hladký rolák, křivák a boty na podpatku a můžete v tomto outfitu směle vyrazit třeba na obchodní schůzku.  Pokud vás představa koženého křiváku nudí, zkuste bomber, který slaví návrat. Letos je ale ozvláštněn třeba o 3D aplikace a různé vzory, díky kterým bude bunda o dost originálnější. 

Ač se počasí bude ochlazovat, ve vaší skříni bude rozhodně horko. Dalším trendem jsou totiž průhledné materiály. Samozřejmě vás nikdo nenutí k tomu, abyste na sebe okamžitě oblékli průhledný top ala Bridget Jonesová, začít ale můžete třeba s průhlednými rukávy.