Co je Color-blocking? technika, která doslova rozjasní váš šatník

Blíží se podzim a sychravé počasí pomalu klepe na dveře. Závan prvních spadaných listů ale nemusí být tak smutnou představou, protože se konečně budeme moci vrhnout na pořádné hrátky s našimi outfity. Samozřejmě máme tak nějak tendence se zahalovat do nudných basic barev, a se snižováním teplot se oblékáme do beztvarých látek. Přicházíme ovšem s řešením, kdy každá barva ve vašem šatníku bude mít své místo! Už jste slyšely o Color-blockingu?

 velko - colorblocking

Na nude odstíny rovnou zapomeňte, pokud použijete techniku s příznačným názvem Color-blocking, s barvami to rozhodně přeženete. A to cíleně. Jedná se o trend, kdy ve svém outfitu kombinujete několik barev, kdy žádná z nich nepřevažuje nad tou druhou. Naopak jsou dokonce v kontrastu. Možná si teď klepete na čelo s otázkou: Jak ale nevypadat jak z cirkusu? Abychom se tomuhle problému vyhnuly, zkusme se nejprve podívat na klasické spektrum barev.  V něm se nachází v jedné polovině barvy v teplejších odstínech a naproti nim barvy studené. Základem Color-blockingu je kombinace dvou protichůdných barev (třeba červená a zelená). Tím dosáhnete maximálního kontrastu.

Lze ovšem párovat dvě až tři barvy ležící v poli vedle sebe nebo kruh rozdělit na třetiny. Pak vám vznikne outfit, kdy žádná z barev nedominuje a vy zároveň nevypadáte, jak chodící omalovánka. Asi je vám jasné, že neexistuje lepší příležitost pro vyzkoušení tohoto veselého trendu než právě s přicházející šedí podzimních dnů.

Barvy podzimu 2022

Tento trend vyšperkujete, pokud ho využijete společně s top barvami letošního podzimu. Pro začátek zahrňte do svého šatníku barvu pro rok 2022 s názvem Very peri. Jedná se o levandulově fialovou. Kontrastem k ní je žlutá. Na podzim se klasicky hodí barvy, jako je oranžová, hnědá či zelená. Právě odstíny zelené jsou letošním velkým trendem. Zkuste tak třeba nejprve zlehka využít color-blocking v kombinaci různých odstínů zelené, a pak tu a tam, vyměňte černý šál třeba za fialový. A místo krémové kabelky, sáhněte po doplňku v barvě dýně (jak příznačné pro podzim). Na smetanovou barvu ale nemusíte zanevřít úplně. Jemnější odstíny béžové jsou totiž rovněž trendem pro podzim letošního roku. Už víte, jaká barva je v kontrastu s béžovou?

KOMBINACE BAREV